Antep Baklavası İsmi Kullanılamayacak

12-05-2015

Sayın Üyemiz;

TOBB kanalıyla Odamıza intikal eden Gaziantep Sanayi Odası’nın 11.03.2015 tarih ve 100-12801/907 sayılı yazısında; “Antep Baklavası” veya “Gaziantep Baklavası” nın Gaziantep Sanayi Odasınca, Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Birliği Tarım ve Gıda Komisyonu nezdinde tescillenmesinden dolayı kendine özgü özelliklerinin koruma altına alındığı, bu bağlamda Türk Patent Enstitüsünün “ 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin” Madde-3 ve Madde-17 de belirtilen “Mahreç İşareti” özellikleri gereği, “Antep Baklavası” ya da “Gaziantep Baklavası” olarak tescil ettirilen ürünün, Gaziantep dışında başka bir yerde imalatının yapılamayacağı ve imal ettikleri ürünlerde “Antep Baklavası” ya da “Gaziantep Baklavası”  tescilli ismini kullanamayacakları belirtilmektedir.

Yine aynı yazıda, Gaziantep’ te imal edilen “Antep Baklavası” veya “Gaziantep Baklavası” ürününün diğer illerde satılmasında sakınca bulunmadığı belirtilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.